RESUM 2013


La 49a Travessa UEC BASSIERO 2013 s’ha dut a terme a l’alta vall de Gerber el dia 3 de març de 2013 amb 26 equips en categoria elit i cinc equips en categoria popular, amb un recorregut de 1900 metres pels primers i d’uns 1000 metres de desnivell dels segons. La cursa s’ha desenvolupat sense incidències remarcables en un dia excepcional sense ni un núvol i una temperatura molt agradable i una excel·lent neu.


El recorregut sortia del parking de la Peülla per enllaçar en una llarga pujada fins al cim de Bassiero passant per una equipada canal del Bassiero. La primera baixada del dia portava a la Coma de l’Abeller des d’on de nou remuntaven cap al coll de Saboredo, per baixar cap a l’Estany Glaçat. Des d’aquest punt es remuntava fins al coll de Puis de Gerber per baixar, de nou, fins a l’entorn de Mare de Deu de les Ares i fer una ultima pujada fins al punt de sortida. El recorregut dels corredors populars, també exigent, els feia pujar fins al cim de Bassiero i retornar pel mateix itinerari de pujada.
 Els guanyadors absoluts de la cursa elit han estat Wilfrid Jumera i Manuel Merillas que han entrat junts amb Gerard Vila i Genis Zapater amb un temps de 2:43:00. La victòria és ex-aequo  ja que els segons havien perdut tota opció per un error en el descens i els primers han esperat a l’arribada per entrar tots junt; una gran mostra de companyerisme en aquest magnífic esport. En tercera posició han entrat Marc Vila i Jordi Rosell. En la resta de categories la victòria ha estat: en la categoria femenina per la parella Naila Jornet i Nuria Brugada; en categoria mixta per Nuria Garcia i Jordi palomares; en categoria junior per Joan Reyne i Sergi Artis i en veterans la parella formada per Alberto Garcia i Simon Garcia. A la cursa popular els guanyadors, que també ho són en categoria cadet, han estat Sergi Lambea i Eduard Martin amb un temps de 2:32:36, seguits de Jordi Perez i Jordi Pons, en segona posició, i Marc Reniu i Albert Isus, en tercera posició.


 Des de la organització volem agrair a tots els col·laboradors i patrocinadors la seva ajuda i als corredors i controls la seva presencia. A partir d’avui ja ens posem a treballar pel Bassiero 2014, que serà la nostra cinquantena edició que es mereix una gran celebració i a la qual us hi esperem a tots i totes.